vineri, 22 februarie 2013

Fahéjas-almás kiflik





 A töltelékhez
 porcukor
 kevés fahéj
 10 dkg kristálycukor
 1,5 kg alma
 A tepsi kikenéséhez
 margarin
 A tésztához
 1 kiskanál só
 1 dl tej
 1 db tojás
 50 dkg finomliszt
 3 dkg kristálycukor
 25 dkg margarin
 A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2 cm-es távolságban, margarinnal kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu