marți, 5 februarie 2013

Prajitura Berlini


Ingrediente
Aluat fraged :
250 g faina
150 g unt moale

80 g zahar
1 galbenus
1/2 plic praf de copt
Umplutura :
300 g nuci macinate
100 g zahar
3 lg lapte
3 lg gem caise sau alt gem
4 lg rom
Blat :
3 oua
4 lg zahar
3 lg faina
Glazura :
5 lg zahar
3 lg apa
3 lg cacao
2 lg unt

Mod de preparare
 Pentru aluat fraged:
cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute .Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si pregatim umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.
Pregatim blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul (cam 10-15 minute), adaugam faina , pe care o amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.
Asamblare : o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de copt; intindem pe masa aluatul si cu ajutorul sucitorului o asezam in tava pregatita. Chiar daca aluatul se rupe, il putem aranja cu mainile .Deasupra rasturnam umplutura pe care o nivelam.Peste umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu scobitoarea cand este copt.Prajitura dupa ce se raceste o rasturnam pe alt platou, apoi o rasturnam din nou pe alt platou , ca sa revina la forma din tava si abia apoi pregatim glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste prajitura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu