vineri, 5 aprilie 2013

Bolero szelet




 Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 1 dl étolaj, 1 dl tej, 1 cs sütőpor, 20 dkg liszt, 1 nagy pohár 20%-os tejföl, 2 ek porcukor.
 Zseléhez: 20 dkg cukor , 2 cs vaníliás pudingpor , 7 dl víz, 1 cs boleró italpor
 Elkészítése:A tojásoknál szétválasztom a fehérjét a sárgájától és a sárgáját kikeverem a cukorral majd hozzáadom az étolajat, a tejet és a sütőporos lisztet. A tojások habját keményre felverem és óvatosan hozzákeverem a már meglévő keverékemhez. Beleöntöm a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-30 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, a tetejére kenem a cukros tejfölt. Ezután 20 dkg cukrot elkeverek 2 csomag vaníliás pudingporral és a boleró italporral, csomómentesre. Felengedem 7 dl vízzel és megfőzöm, mint rendesen ha pudingot főznék. A tejfölös rétegre öntöm és hagyom kihűlni. Kb. 1 óra múlva szeletelhető. Ezt akár önthetjük tortaformába is, és akkor klassz tortát kapunk. Ha akarjuk, akkor a tésztára a tejfölös réteg alá kenhetünk egy vékonyka lekváros réteget is. Ez még pikánsabbá teheti ha az ízeket fokozni akarjuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu