miercuri, 27 martie 2013

Gesztenyés álom



Hozzávalók

Tészta :6 tojás ,6 evők. Porcukor,10 dkg Rama,6 evők. Liszt, fél cs.Sütőpor,2 evők. kakaó
Krém :1 cs. vaníliás pudingpor,3 dl tej,25 dkg cukor,20 dkg Rama,50 dkg gesztenyemassza,pici rum
Tetejére :5-6 dl tejszín,2 csomag habfixáló
Elkészítés
A tészta hozzávalóit, mint a piskótát összekeverjük, és megsütjük. A pudingport 3 dl tejben, 10 dkg cukorral sűrűre főzzük, hűtjük. A Ramát a többi cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puha, átpaszírozott gesztenyét, és a kihűlt pudingkrémet. Pici rummal ízesíthetjük. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, hűtőbe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és a habfixálót. Egyenletesen a megdermedt gesztenyekrémre simítjuk. 2-3 diónyi gesztenyemasszát még az elején fagyasztóba teszünk, ezt reszeljük a tejszínhabra a végén.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu