miercuri, 27 martie 2013

Kata szelet


A tésztához: 60 dkg finomliszt,18 dkg zsír ,15 dkg porcukor,1 sütőpor,4 tojássárgájaannyi tej vagy tejföl, amennyivel nyújthatóvá gyúrjuk (nekem 1 dl tej és 2 ek tejföl kellett hozzá)
A krémhez:2 dl tej,1 cs Vanillincukor ,0,5 dl rum ,20 dkg vaj,20 dkg porcukor ,5 dkg kakaó,2 púpos ek baracklekvár
A tetejére:4 tojásfehérje ,25 dkg porcukor
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.Vizes késsel szépen szeletelhető.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu