miercuri, 10 octombrie 2012

Jugoszláv krémes


hozzávalók 6 főre
Tésztához:
5 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
5 ek étolaj
1 tk sütőpor
csipet só
Krémhez:
3 dl tej
1 ek liszt
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj
Mázhoz:
10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
1-2 ek étolaj
 
elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesenkihűtjük.
A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu