duminică, 7 octombrie 2012

Tort de piscoturi cu crema de vanilie

ingrediente
350 gr piscoturi
Crema:
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
3 linguri zahar
1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
100 gr unt
Pentru insiropat:
2 cani de cafea slaba cu 3 lingurite zahar
Pentru ornat:
200 ml frisca lichida indulcita
50 gr ciocolata
1 lingurita unt
Mod de preparare :
Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Amestecam bine pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.
Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul.
Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, apoi iar crema si tot asa, in final 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.(vedeti in poze)
Dam la frigider minim o ora.
Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava si indepartam folia.
Batem frisca spuma tare si imbracam tortul de piscoturi cu un strat generos. Lasam 2-3 linguri pt ornat.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul ( se poate si la cuptorul cu microunde)
Punem o lingurita de ciocolata in frisca pusa deoparte si o mixam apoi ornam tortul.
Iar cu restul de ciocolata trasam dungi si picuram pe margini folosind o punguta gaurita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu