vineri, 11 ianuarie 2013

Mandula meggyes


Feher  piskota:
5 tojas  feherje
5 kanal  cukor
5 kanal  borviz
10 dkg mandula
1 uveg  meggy
5 kanal  liszt
½  sutopor
A tojasfeherjet kemeny habba verjuk es ovatosan bele kavarjuk a tobbi kellekeket es megsutjuk.
Barna piskota:
5 tojas
5  kanal viz
5  kanal olaj
5  kanal cukor
5  kanal liszt
3 kanal  kakao
½  sutopor
A tojassargajat osszekeverjuk a cukorral,vizzel,meg kakaoval,utanna hozzaadjuk lassan az olajat meg sutoport es a vegere hagyuk a lisztet.A tojasferherjet felverjuk kemeny habba es ovatosan hozzaadjuk a tojassargakhoz.
Krem:
5  tojas sargaja
10  kanal cukor
2 kanal tej
1-2  vaj
2 vanilia cukor.
A tojassargakat osszekeverjuk a cukorral,vanilia cukorral es a 2 kanal tejjel es goz folott megfozzuk.Mikor kihult hozza adjuk a margarint.Tetejere  csoki glazurt es pergelt  mandulat szorunk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu