Tésztához:
·
30 dkg liszt
·
2 ek kakaópor
·
12 dkg cukor
·
1 cs sütőpor
·
15 dkg margarin
·
1 db tojás
Fehér krémhez:
·
6 tojásfehérje
·
12 dkg cukor
·
25 dkg kókuszreszelék
Sárga krémhez:
·
6 tojássárgája
·
3 ek liszt
·
3 dl tej
·
25 dkg margarin
·
3 ek cukor
·
1 ek / 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
·
20 dkg étcsokoládé
·
3-4 ek kókuszreszelék
elkészítés
1.
A tésztához előbb a vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi
hozzávalóval összegyúrjuk.
2.
Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral és hozzákeverjük a
kókuszt, a tésztát hűtőbe tesszük.
3.
Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral
bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet.
4.
Kinyújtjuk a másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére.
Előmelegített sütőben megsütjük.
5.
Míg sül, megfőzhetjük a sárga krémet. A tejet feltesszük
melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi)
meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez
adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
6.
Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy
ne bőrösödjön a teteje. A margarint pedig kivesszük a hűtőből (mert fontos,
hogy a krém és a margarin ugyanolyan hőmérsékletű legyen!).
7.
Ha kihűlt a krém, a margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás
cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg
tetejére terítjük.
8.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a
sütemény tetején, majd megszúrjuk kókuszreszelékkel.
9.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu