joi, 29 noiembrie 2012

Kókuszos szelet


hozzávalók 12 főre
Tésztához:
·         30 dkg liszt
·         2 ek kakaópor
·         12 dkg cukor
·         1 cs sütőpor
·         15 dkg margarin
·         1 db tojás
Fehér krémhez:
·         6 tojásfehérje
·         12 dkg cukor
·         25 dkg kókuszreszelék
Sárga krémhez:
·         6 tojássárgája
·         3 ek liszt
·         3 dl tej
·         25 dkg margarin
·         3 ek cukor
·         1 ek / 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
·         20 dkg étcsokoládé
·         3-4 ek kókuszreszelék

elkészítés
1.     A tésztához előbb a vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
2.    Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral és hozzákeverjük a kókuszt, a tésztát hűtőbe tesszük.
3.    Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet.
4.    Kinyújtjuk a másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben megsütjük.
5.    Míg sül, megfőzhetjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
6.    Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. A margarint pedig kivesszük a hűtőből (mert fontos, hogy a krém és a margarin ugyanolyan hőmérsékletű legyen!).
7.    Ha kihűlt a krém, a margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg tetejére terítjük.
8.    A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején, majd megszúrjuk kókuszreszelékkel.
9.    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu