Bukarest szelet
Hozzávalók:1 db 9 tojásos kakaós piskóta tortalap.Krém:6
dl tej,1 csomag vaníliás pudingpor (40 g),1 csomag eper ízű
pudingpor (40 g),25 dkg szoba hőmérsékletű margarin,20 dkg cukor,4-5
csepp mandula aroma.Szirup:3 dl víz,3 evőkanál cukor,1 rum
aroma,1 csomag vaníliás cukor (10 g).Tetejére: csokimáz / vagy 10
dkg ét tortabevonó csokoládé.Elkészítés:A piskótát közepes méretű
tepsiben kisütjük, majd kihűlés után 3 lapra vágjuk.A krémhez külön megfőzzük 3
dl tejben az epres pudingot, a maradék tejben a vaníliásat, melyet a végén zöld
színű mandula aromával ízesítünk.Míg hűlnek a pudingok, a margarint habosra
keverjük a cukorral.Elfelezzük, egyik felébe kanalanként a rózsaszín pudingkrém
kerül, másik felébe a zöld színű.A sziruphoz a vízben elkeverjük a
hozzávalókat, míg a cukor feloldódik. Én összeforraltam, és hagytam kihűlni,
majd kihűlés után rummal ízesítettem, nem aromával.Az alsó lapot megöntözzük a
szirup harmadával, rásimítjuk az egyik krémet, ráemeljük a második lapot,
meglocsoljuk, majd a másik krém következik.A legfelső lapot is meglocsoljuk a
vágott felületén, mivel a teteje nem issza be a szirupot, és a lapot ráfordítjuk
a sütire.Csokimázzal bevonjuk a tetejét, dermedés után hosszúkás szeletekre
vágjuk.A sziruphoz nekem egy kicsit sok lett a víz, két decivel csinálnám
legközelebb.Mivel elég nehezen tudtam a megöntözött piskótára szépen rásimítani
a krémet ( a krém folyton "felszedte" a tésztát), ezért a lapok
felületét vékonyan megkentem baracklekvárral.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu