hozzávalók 4 főre
Tésztához:
·
20 dkg cukor
·
4 tojássárgája
·
2 dkg kakaó
·
1cs sütőpor
·
20 dkg liszt
·
12 ek tej
Habhoz:
·
20 dkg cukor
·
4 tojásfehérje
Tetejére:
·
csokimáz
Elkészítés
1.
A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk
a kakaóport, és alaposan kikeverjük.
2.
Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet.
3.
Az egész masszát simára keverjük.
4.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm-esbe), közepes
hőfokon (kb. 180 fokon) sütjük.
5.
Elkészítjük a habot: a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett
kemény habbá verjük (kb.15 perc elég).
6.
Ha a tészta megsült, még melegen a tetejére kenjük a közben
elkészült habot.
7.
Langyos sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc alatt)!
8.
Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu