duminică, 28 iulie 2013

Tarka-barka




Hozzávalók:20dkg vaj,20dkg porcukor,18dkg liszt,1/2csomag sütőpor,4tojás,reszelt citromhéj,1 evőkanál kakaó,mandula vagy dió.Elkészítés:A vajat habosra keverjük a porcukorral,egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat,citromhéjat.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a felét a tojássárgákhoz adjuk,majd a sütőporral elkevert lisztet és a maradék habot.Zsírral kikent és lisztezett, középnagyságú tepsibe öntjük,egy kis mennyiségű masszához hozzákeverjük a kakaót, egy- két halmot rakunk a sárga tészta tetejére,ami szépen belesül így lesz tarka.A tetejét megszórhatjuk vágott mandulával, vagy dióval, de el is maradhat.Közepes tűznél egyenletes barnára sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni és pogácsa szaggatóval fél holdakat szaggatunk, vagy kockákra vágjuk. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu