hozzávalók 4 főre
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
4,5 dl tej
A krémhez:
10kg vaj
10
kg cukor
3-3 ek rum,
baracklekvár és kakaópor
A tetejére:
4 tojásfehérje
20kg cukor
10 kg étcsokoládé
elkészítés
A tésztához a lisztet
és a sütőport a vajjal morzsoljuk el, majd a cukorral, a tojások sárgájával és
1,5 dl tejjel gyúrjuk össze.Lisztezett deszkán nyújtsuk 3 darab, kb. 30×30
cm-es lapokká, és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük egyenként, előmelegített
sütőben kb. 12 percig.Ha kihűltek, az egyiket törjük össze, a maradék tejjel
forrázzuk le.A krémhez a vajat a cukorral keverjük habosra, a rummal, a
baracklekvárral, és a kakaóporral ízesítsük, majd az összetört és tejjel
leforrázott laphoz adjuk. Ezt a krémet a két tésztalap közé kenjük.A
tetejére állítsuk a habbá vert tojásfehérjét vízgőz fölé, és a cukorral 4-5
percig verjük tovább, kenjük a tésztára, majd a megolvasztott csokoládét
csorgassuk rá. Villával cifrázzuk meg, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu