1 liter tej, 2 dl búzadara, 2 dl cukor, 2
tojás sárgája, csipet só, kb.30 db puha, cukros tetejű babapiskóta, 12,5 dkg
margarin, fél dl tejszín, 1 tábla étcsoki, 1 ek. kakaópor (keserű)
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a
tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan
kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és
habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk,
addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük. Sütemény
összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét
(jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém
felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét
egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A
sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral, és ráreszeljük a maradék
étcsokit. Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően
megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el
nekem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu