hozzávalók 6 főre
Tésztához:
5 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/2 ek őrölt kávé
5 ek étolaj
1 tk sütőpor
csipet só
Krémhez:
3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
1 ek liszt
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
Mázhoz:
10 dkg étcsoki vagy
tortabevonó
1-2 ek étolaj
elkészítés
A tojások fehérjét
kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.Beletesszük
a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg
egynemű lesz.Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált
diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.Kivajazott, lisztezett tepsibe
simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel
és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesenkihűtjük.
A kihűlt pudingot
habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig
csokimázzal vonjuk be.
Szeletelés előtt egy éjszakán
át hagyjuk dermedni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu