marți, 26 februarie 2013

Amerikai krémes




 A tésztához:  7 tojás sárgája  20 dkg cukor  20 dkg liszt  1 cs sütőpor  2 ek kakaó 11 ek víz  2 ek olaj
 A krémhez:  7 tojás fehérje  8-10 ek cukor (ízlés szerint)  2 csomag vaniliás pudingpor  5 dl tej
 A tetejére:4 dl tejszín, reszelt csoki
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk.
 Előmelegített sütőben (vajazott, lisztezett) közepes hőfokon 20 percig süssük meg a piskótát.Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingból és a tejből a megszokott módon pudingot készítünk. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón összekeverjük a pudinggal és ezt kenjük a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre.Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor a felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu