A
tésztához: 7
tojás sárgája 20 dkg cukor 20 dkg liszt 1 cs sütőpor 2 ek kakaó 11 ek víz 2 ek olaj
A
krémhez: 7
tojás fehérje 8-10 ek cukor (ízlés
szerint) 2 csomag vaniliás pudingpor 5 dl tej
A
tetejére:4 dl tejszín, reszelt csoki
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a
vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is
beleszitáltuk.
Előmelegített sütőben (vajazott, lisztezett)
közepes hőfokon 20 percig süssük meg a piskótát.Amíg a tészta sül, elkészítjük
a krémet. A pudingból és a tejből a megszokott módon pudingot készítünk. A
tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón összekeverjük a
pudinggal és ezt kenjük a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe további
10-15 percre.Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor a felvert tejszínhabbal
és reszelt csokoládéval díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu