A töltelékhez
porcukor
kevés fahéj
10 dkg kristálycukor
1,5 kg alma
A tepsi kikenéséhez
margarin
A tésztához
1 kiskanál só
1 dl tej
1 db tojás
50 dkg finomliszt
3 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a
margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót
formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük. Az almákat meghámozzuk,
nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a
levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A
tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek
formákat szaggatunk, két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen.
Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli
alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2
cm-es távolságban, margarinnal kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített
sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral
meghintve tálaljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu