Tésztához 20 dkg liszt 20 dkg
cukor 1 kiskanál sütőpor 1/2 kiskanál szódabikarbóna 2
kiskanál vaníliakivonat 1 és 1/2 dl tejföl krémes 17-18 dkg rama margarin
8 dkg kakaópor 2 db tojás egész
Krémhez 18 dkg étcsokoládé 8 dkg rama margarin 1 kiskanál vaníliakivonat 125 g tejföl krémes 30 dkg porcukor
A tésztához a
hozzávalókat összekeverjük, nem számít a hozzávalók sorrendje. A tésztát 2x20
cm-s tortaformába öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük. Addig a krémhez a Rama
margarint és az étcsokit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A
legvégén adjuk hozzá csak a porcukrot. Amikor kihűltek a piskóták, az egyiknek
a tetejét megkenjük a krém egyharmad részével, majd rátesszük a másik piskótát
és a krém másik egyharmad részével megkenjük. A maradék krémmel az oldalát
vonjuk be. A legvégén mindenki az ízlésének megfelelően díszítheti fel. Akár
gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal, tejszínhabbal,bármivel kreatívan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu