luni, 25 februarie 2013

Hagyományos csokitorta



 Tésztához 20 dkg liszt 20 dkg cukor 1 kiskanál sütőpor 1/2 kiskanál szódabikarbóna 2 kiskanál vaníliakivonat 1 és 1/2 dl tejföl krémes 17-18 dkg rama margarin 8 dkg kakaópor 2 db tojás egész

 Krémhez 18 dkg étcsokoládé  8 dkg rama margarin  1 kiskanál vaníliakivonat 125 g tejföl krémes  30 dkg porcukor
 A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, nem számít a hozzávalók sorrendje. A tésztát 2x20 cm-s tortaformába öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük. Addig a krémhez a Rama margarint és az étcsokit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá csak a porcukrot. Amikor kihűltek a piskóták, az egyiknek a tetejét megkenjük a krém egyharmad részével, majd rátesszük a másik piskótát és a krém másik egyharmad részével megkenjük. A maradék krémmel az oldalát vonjuk be. A legvégén mindenki az ízlésének megfelelően díszítheti fel. Akár gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal, tejszínhabbal,bármivel kreatívan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu