Ptr. rulada:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de sare
gem de visine
Ptr. crema:
1 l lapte
2 budinci de vanilie
6 linguri faina
6 linguri zahar
150 g unt
5 banane
200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga
zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand
albusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se
preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de
copt si se toarna aluatul in ea, se niveleaza si se da la cuptor ptr 15-20 de
minute sau pana trece testul scobitorii.Se scoate blatul din tava pe un prosop
umed, se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit. Cand e rece se
da jos hartia cu grija, se unge cu gem (nu mult, sa nu dea pe-afara) si se
ruleaza din nou. Se taie rulada in fasii de cca un centimetru care se aseaza pe
fundul si pe peretii unei tavi de tort cu margine detasabila.Cat timp se coace
blatul se poate pregati crema: se pune laptele la fiert. Se amesteca budincile
cu faina si zaharul si cu putin lapte. Se toarna amestecul in laptele cald si
se fierbe pana devine o pasta goasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu
untul. Se toarna jumatate din crema in tava peste feliile de rulada, apoi se
aseaza bananele iar peste ele se toarna restul de crema si se niveleaza. Se da
la frigider. Se bate bine frisca, apoi se aseaza peste crema si se niveleaza.
Se da din nou la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu