Hozzávalók a barna lapokhoz:25
dkg liszt,1 egész tojás,1 dl tej,7 g szalalkáli (1/2 csomag),1
evőkanálnyi zsír,2 dkg kakaópor,8 dkg cukor.Piskótalaphoz:5
tojás,4 evőkanálnyi víz,15 dkg cukor,15 dkg liszt,6
g sütőpor (1/2 csomag),1 evőkanálnyi citromlé.Krémhez:5 dl tej,4
evőkanálnyi liszt (púpozott),25 dkg margarine,20 dkg porcukor,1
csomag ( 10 g) vaníliás cukor (Bourbon).Tetejére: 2.5 dl habtejszín+ 1
csomag habfixáló / vagy csokireszelék.Elkészítés:A barna lapokhoz a
tejben feloldjuk a szalalkálit, majd az összes további hozzávalóval elkeverve,
rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.Két egyforma lapot sütünk belőle
egy közepes méretű tepsi hátán sütőpapíron, előmelegített, 180°C-os sütőben. A
lapok hamar sülnek, kb. 7-8 perc alatt.Sülés közben kissé kellemetlen, szúrós
illata lesz a szalalkális tésztának, de ez a kisült tésztán nem fog érződni. A
piskótához a tojások fehérjét a citromlével felverjük, fokozatosan hozzáadva a
cukrot, kemény habot készítünk. Kanalanként adjuk hozzá a vizet, majd egyenként
a tojások sárgáit, végül a sütőporral elkevert lisztet szitáljuk a masszába.A
masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük ugyanolyan hőfokon, mint a
barna lapokat.A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a liszttel, majd a
maradék felforralt tejjel elkeverjük, és állandó kavarással sűrűre főzzük.Ha
mégis csomós maradna a krém, botturmix segítségével simára tudjuk keverni.A
krémet hagyjuk kihűlni.A margarint kihabosítjuk, apránként adjuk hozzá a
porcukrot és a vaníliás cukrot, és alaposan kikavarjuk. Kanalanként
belekeverjük a kihűlt lisztes masszát, és egynemű, sima krémet keverünk
belőle.A lapokat megtöltjük: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap.Tetejére
nálam tejszínhab került. Az eredeti leírás szerint a tetejére is a krémből
kerül, amit csokireszelékkel szórunk meg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu