Hozzávalók:Tészta:6 tojás,20 dkg cukor,1 dl
étolaj,15 dkg vaj / margarine,40 dkg liszt,1 csomag (12 g)
sütőpor,2 csomag (2x10 g) vaníliás cukor ( legjobb a Bourbon),2
dl tej,2 evőkanál kakaópor,1 üveg meggybefőtt.Krém:4 dl
meggylé,15 dkg cukor,2 csomag (2x40 g) puncs ízű főzős pudingpor,25
dkg vaj/margarin.Máz: 10 dkg étcsokoládé,3 evőkanál étolaj.Elkészítés:A
tésztához a vajat kihabosítjuk, apránként hozzáadjuk a cukrot, a tojások
sárgáit, az olajat.A száraz adalékokat elkeverjük egymással a kakaó
kivételével, és a tejjel felváltva hozzáadjuk a keveréket a vajas masszához.Végül
a tojások fehérjének felvert habját forgatjuk bele óvatosan, kis adagokban.A
tészta egyik fele sárga marad, másik felébe a kakaópor kerül.Közepes méretű
(kb. 32x28 cm), zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe halmozzuk evőkanállal a
kétszínű masszát, egymással váltakozva. A massza kissé lágyabb, ezért a két
szín egybefolyhat, de ez nem baj.Tetejére a lecsepegtetett meggy kerül.Előmelegített
160-170 °C-os sütőben kisütjük kb. 40 perc alatt, sütőtől függően.A krémhez a
pudingport a cukrozott meggylében sűrűre főzzük kis lángon, folytonos
keveréssel. Ha nincs elég meggylé, ki lehet pótolni egy kis vízzel.Hideg vízbe
állítjuk a pudingos krémet, időnként megkevergetve kihűtjük.A vajat
kihabosítjuk, és a pudingos masszát kis adagokban hozzáadva, egynemű krémet
keverünk.A krémet a tésztára simítjuk, hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd a
csokimázzal bevonjuk.Eddig a hivatalos recept.Nálam ez úgy módosult, hogy
fagyasztott meggyel készítettem.Maradt még valamennyi meggy, ami nem került a
tésztába, ezt a krémbe szerettem volna belekeverni. Valószínűleg túl nedves
volt a meggy, és kicsapódott a zsiradék az amúgy nagyon jó állagúra sikerült
krémemben. Szóval, nem érdemes kapkodni…Így nem lett kenhető és nem lett
tökéletes (látszik is a képen), csak nagyon vékony rétegben került belőle a
sütire.Tetejére még 5 dl habtejszínből 1 habfixálóval készült tejszínhabot
halmoztam, és a csokimáz csak rá lett csorgatva.A süti nagyon finom lett, ettől
függetlenül.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu