4 tojás,13 dkg cukor,1 kávéskanál
vaníliakivonat,1 citrom reszelt héja,16 dkg vaj,8 dkg liszt,8 dkg
kókuszreszelék,1 kávéskanál sütőpor,1 csipet só.A formákhoz:kevés vaj. Lereszeljük
a citrom héját, felolvasztjuk a vajat, majd visszahűtjük. A szárazanyagokat
összekeverjük.A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, a vaníliakivonattal és a
reszelt citromhéjjal. Beledolgozzuk a vajat, majd kanalanként a
szárazanyagokat.170 fokra melegítjük a sütőt, előkészítjük a madeleine formákat,
vékonyan kivajazzuk őket.A tésztát kétharmad részig a formákba kanalazzuk és
10-13 perc alatt aranysárgára sütjük.Vigyázzunk, nem szabad barnára sütni!A
formában hagyjuk hűlni, majd ha már nem forró, áthelyezzük rácsra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu