Hozzávalók:Tészta:6
tojás,20 dkg cukor,10 evőkanál víz,20 dkg liszt,10
dkg darált dió,1 evőkanál kakaópor,½ csomag sütőpor,1
citrom reszelt héja.Krém:3 tojás sárgája,1 tojás,15 dkg
cukor,1 csomag vaníliás cukor,2 dl tej,2 evőkanál erős
kávé,5 dkg csokoládé,20 dkg puha vaj /margarine,2 dl
habtejszín,1 csomag habfixáló,2-3 evőkanál porcukor.Tetejére:
2-3 evőkanál darált dió.Elkészítés:A tojások sárgáit kikeverjük
cukorral, kanalanként adjuk hozzá a vizet, majd a sütőporos lisztet, a diót, a
kakaóport és a citromhéjat keverjük bele. Végül a tojások keményre vert habját
forgatjuk óvatosan a masszába.Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe
simítjuk a masszát, 180 °C – os előmelegített sütőben sütjük ki a tésztát kb.
35-40 perc alatt.A krémhez elkeverjük egymással az egész tojást, a tojás
sárgákat, a cukrokat és a tejet.Alacsony lángon (vagy gőz fölött) besűrítve
forrpontig főzzük folyamatos keveréssel, miközben hozzáadjuk a kávét, és a kis
darabokra aprított csokoládét is. A kész krém legyen sima, egynemű. Kb. 20
perc, míg ez így elkészül.Időnként megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.A
vajat kihabosítjuk, majd kanalanként adagolva adjuk hozzá a hideg krémet.
Alaposan keverjük ki. A legvégén a habfixálóval és porcukorral kemény habbá
vert tejszínt forgatjuk bele.A tésztát elfelezzük, megtöltjük a krémmel,
tetejét, oldalát is bevonjuk, végül megszórjuk darált dióval.A krém elkészülhet
tejszín nélkül is.Tejszín hozzáadásával közepesen lágy krém lesz, ha valaki így
is szilárdabb krémmel szeretné, a kész krémhez adjunk hozzá kb. fél dl vízben
kis lángon feloldott 1 evőkanálnyi zselatint. Óvatosan keverjük el először egy
kevés mennyiségű krémmel, utána adjuk a többihez, nehogy megcsomósodjon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu