2 tojás,7,5 dkg barnacukor ,2 ek. méz ,10
dkg lágy vaj ,2 vagy 3 db villával szétnyomkodott banán ,15 dkg csokicsepp (vagy darabolt
csokoládé),22,5 dkg liszt ,1 sütőpor .Felverjük a tojásokat cukorral, belekeverjük
a mézet, hozzáadjuk a vajat és szépen elkeverjük. Jöhet a banán ( nem baj, ha
kissé darabos marad), majd a szárazanyagok. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér
formában, vagy szilikonban 160 fokon, légkeverésen (hagyományosan 175-180 fok
kell) sütjük 50-55 percen át. A tűpróba itt is szükséges! Néhány napig hűvös
helyen eltartható, ha marad belőle. Célszerű konyharuhával letakarni, zárt
dobozba nem tenném, mert a nedves tészta bepenészedhet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu