luni, 1 aprilie 2013

Prajitura Vieneza 2


Ingrediente:  Foi: 2 linguri miere , 2 linguri cacao , 100 gr zahar , 5 linguri ulei , 1 lingurita bicarbonat de sodiu , 1ou , 350 gr faina , 1-2 linguri lapte , zeama de la o lamaie
 Crema: 500 ml lapte ,50 gr amidon ,200 gr zahar , 2 linguri cacao , esenta de rom , 200 gr unt , 150 gr visine 
 Glazura: 100 gr ciocolata cu lapte , 2 linguri smantana
Mod de preparare:
In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa: ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie) si mixati totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina. Se framanta si se imparte in trei parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii cca 7-10 minute. Pentru crema amidonul se amesteca cu zaharul, adaugam laptele si fierbem pana ce se ingroasa, deasupra se pune o folie alimentara si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit adaugam cacao si esenta de rom. Untul se mixeaza spuma , apoi se adauga din crema de lapte, amestecam pana ce incorporam toata crema de lapte, spre final se adauga visinele.  Crema se imparte in doua si se ung foile (foaie + crema + foaie +crema + foaie ).  Se da la rece , pana a doua zi pana ce se inmoaie foile, apoi se glazureaza. Topim ciocolata cu smantana si intindem deasupra prajiturii, racim inca 30 minute apoi portionam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu