miercuri, 3 aprilie 2013

Mascarponés-almás szelet




Piskóta:6 tojás,6 evőkanál víz,12 evőkanál kristálycukor,12 evőkanál liszt,1 csomag sütőpor
Almás szósz:70 dkg hámozott, megtisztított alma,1 csomag vaníliás pudingpor,15 dkg kristálycukor
fél citromnak a leve,fahéj
Krém:25 dkg mascarpone,3 tojás,1 csomag vaníliás cukor,15 dkg kristálycukor,3 dl habtejszín,1 csomag habfixáló,1 evőkanál porcukor
Először az almát nagyon apró kockákra vágjuk és annyi vízben tesszük fel főlni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citrom levét. Amikor már megpuhult az alma, a vaníliás pudingot pici vízben feloldjuk és az almára öntjük. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk gépi habverővel, és félretesszük. A tojássárgájához adjuk a kristálycukrot és habosra kavarjuk, utána hozzáadjuk a vizet és még tovább verjük pár percig. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sárgájához adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. Normál méretű tepsiben megsütjük a piskótát. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd két részre vágjuk.A krémhez a tojásokat, a cukorral gőz fölött habosra verjük és hűlni hagyjuk. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a vaníliás cukorral elkeverjük és a felvert tejszínhez adjuk. A kihűlt tojáshabhoz keverjük az egészet.Egy piskótalapot tálcára teszünk, megkenjük az almás szósszal és erre kenjük a mascarponés-tejszínes krémet. Ráhelyezzük a másik lapot, majd a tetejére kenjük a maradék krémet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu