luni, 29 aprilie 2013

Hartyáni krémes



Hozzávalók 24 szelethez:A tésztához:2 evőkanál kakaó,2 evőkanál méz,2 tojás,200 g cukor,400 g liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1-2 evőkanál tej.A krémhez:750 ml tej,3 csomag vaníliás pudingpor,300 g vaj,250 g porcukor,16-18 db babapiskóta,150 ml főzött kávé,1 evőkanál rum.Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát,  1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.Két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként. A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük. Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot. Hűvös helyen egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen.  Porcukorral meghintve kínáljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu