miercuri, 3 aprilie 2013

Tejszínes szelet




A tésztához:6 tojásfehérje,12 dkg cukor,18 dkg liszt,12 dkg vaj,1 csomag vaníliás cukor,1/2 csomag sütőpor
A krémhez:2 csomag vaníliás pudingpor,5 dl víz,ízlés szerint cukor,3 dl Oké habmester tejszín
A tetejére:5 dkg étcsokoládé,5 dkg fehér csokoládé
A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a puha vajat, jól kihabosítjuk és a sütőporral elkevert lisztet is lazán hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt 25 × 39 cm-es tepsiben megsütjük 170°C-on.A krémhez a pudingporokat a vízzel és ízlés szerinti cukormennyiséggel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt keményre verjük és apránként a pudingos krémhez adagolva, jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémet a kihűlt tésztánkra kenjük, majd a kétszínű csokikból csokiforgácsokat készítünk és megszórjuk a sütink tetejét.A tésztaalapot átvariálhatjuk sárga vagy barna piskótára is, és a krémnél a víz helyett tejet is használhatunk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu