miercuri, 3 aprilie 2013

Diós ünnepi sütemény



Hozzávalók:
 A tésztához:20 dkg liszt,16 dkg Rama margarin,1 db tojássárgája,pici só,3 ek víz
Töltelék:6 db tojás sárgája,20 dkg cukor,15 dkg darált dió,4 ek kakaópor,1 cs sütőpor,6 db tojás habja
Krém:fél liter tej,2 cs vaníliás pudding,15 dkg Rama margarin,5 dkg cukor
Elkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk. Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján. A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, dióval, sütőporral és kakaóporral, majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is. A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt. (Tűpróbával ellenőrizzük). Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a Rama margarint is. Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu