miercuri, 3 aprilie 2013

Diós-kakaós csodasüti



Hozzávalók:
 Gyúrt tésztához:30 dkg liszt,15 dkg Rama margarin,15 dkg porcukor,fél csomag sütőpor,3 tojás sárgája,kevés tej
A piskótához:2 db tojás,20 dkg porcukor,1 dl étolaj,2 dl tej,20 dkg liszt,2 ek kakaópor,1/2 sütőpor
A rudak töltéséhez:20 dkg darált dió,ízlés szerinti mennyiségű cukor,baracklekvár
A mázhoz:1 cs főzés nélküli vanília pudingpor,18 dkg Rama margarin,18 dkg porcukor,2 ek tej
A díszítéshez:fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)
Elkészítés:A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
 A bevonat:Gőz felett a Rama margarint a cukorral és a tejjel( robot géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu