sâmbătă, 27 iulie 2013

Csokis-mézes banánkenyér




2 tojás,7,5 dkg barnacukor ,2 ek. méz ,10 dkg lágy vaj ,2 vagy 3 db villával szétnyomkodott banán ,15 dkg csokicsepp (vagy darabolt csokoládé),22,5 dkg liszt ,1 sütőpor .Felverjük a tojásokat cukorral, belekeverjük a mézet, hozzáadjuk a vajat és szépen elkeverjük. Jöhet a banán ( nem baj, ha kissé darabos marad), majd a szárazanyagok. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában, vagy szilikonban 160 fokon, légkeverésen (hagyományosan 175-180 fok kell) sütjük 50-55 percen át. A tűpróba itt is szükséges! Néhány napig hűvös helyen eltartható, ha marad belőle. Célszerű konyharuhával letakarni, zárt dobozba nem tenném, mert a nedves tészta bepenészedhet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu