sâmbătă, 27 iulie 2013

Horizont szelet


Hozzávalók a barna lapokhoz:25 dkg liszt,1 egész tojás,1 dl tej,7 g szalalkáli (1/2 csomag),1 evőkanálnyi zsír,2 dkg kakaópor,8 dkg cukor.Piskótalaphoz:5 tojás,4 evőkanálnyi víz,15 dkg cukor,15 dkg liszt,6 g sütőpor (1/2 csomag),1 evőkanálnyi citromlé.Krémhez:5 dl tej,4 evőkanálnyi liszt (púpozott),25 dkg margarine,20 dkg porcukor,1 csomag ( 10 g) vaníliás cukor (Bourbon).Tetejére: 2.5 dl habtejszín+ 1 csomag habfixáló / vagy csokireszelék.Elkészítés:A barna lapokhoz a tejben feloldjuk a szalalkálit, majd az összes további hozzávalóval elkeverve, rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.Két egyforma lapot sütünk belőle egy közepes méretű tepsi hátán sütőpapíron, előmelegített, 180°C-os sütőben. A lapok hamar sülnek, kb. 7-8 perc alatt.Sülés közben kissé kellemetlen, szúrós illata lesz a szalalkális tésztának, de ez a kisült tésztán nem fog érződni. A piskótához a tojások fehérjét a citromlével felverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk. Kanalanként adjuk hozzá a vizet, majd egyenként a tojások sárgáit, végül a sütőporral elkevert lisztet szitáljuk a masszába.A masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük ugyanolyan hőfokon, mint a barna lapokat.A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a liszttel, majd a maradék felforralt tejjel elkeverjük, és állandó kavarással sűrűre főzzük.Ha mégis csomós maradna a krém, botturmix segítségével simára tudjuk keverni.A krémet hagyjuk kihűlni.A margarint kihabosítjuk, apránként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, és alaposan kikavarjuk. Kanalanként belekeverjük a kihűlt lisztes masszát, és egynemű, sima krémet keverünk belőle.A lapokat megtöltjük: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap.Tetejére nálam tejszínhab került. Az eredeti leírás szerint a tetejére is a krémből kerül, amit csokireszelékkel szórunk meg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu