sâmbătă, 27 iulie 2013

Kókuszos madeleine (26-28 darabhoz)



4 tojás,13 dkg cukor,1 kávéskanál vaníliakivonat,1 citrom reszelt héja,16 dkg vaj,8 dkg liszt,8 dkg kókuszreszelék,1 kávéskanál sütőpor,1 csipet só.A formákhoz:kevés vaj. Lereszeljük a citrom héját, felolvasztjuk a vajat, majd visszahűtjük. A szárazanyagokat összekeverjük.A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, a vaníliakivonattal és a reszelt citromhéjjal. Beledolgozzuk a vajat, majd kanalanként a szárazanyagokat.170 fokra melegítjük a sütőt, előkészítjük a madeleine formákat, vékonyan kivajazzuk őket.A tésztát kétharmad részig a formákba kanalazzuk és 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük.Vigyázzunk, nem szabad barnára sütni!A formában hagyjuk hűlni, majd ha már nem forró, áthelyezzük rácsra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu