sâmbătă, 27 iulie 2013

Kávékrémes diós szelet



Hozzávalók:Tészta:6 tojás,20 dkg cukor,10 evőkanál víz,20 dkg liszt,10 dkg darált dió,1 evőkanál kakaópor,½ csomag sütőpor,1 citrom reszelt héja.Krém:3 tojás sárgája,1 tojás,15 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor,2 dl tej,2 evőkanál erős kávé,5 dkg csokoládé,20 dkg puha vaj /margarine,2 dl habtejszín,1 csomag habfixáló,2-3 evőkanál porcukor.Tetejére: 2-3 evőkanál darált dió.Elkészítés:A tojások sárgáit kikeverjük cukorral, kanalanként adjuk hozzá a vizet, majd a sütőporos lisztet, a diót, a kakaóport és a citromhéjat keverjük bele. Végül a tojások keményre vert habját forgatjuk óvatosan a masszába.Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, 180 °C – os előmelegített sütőben sütjük ki a tésztát kb. 35-40 perc alatt.A krémhez elkeverjük egymással az egész tojást, a tojás sárgákat, a cukrokat és a tejet.Alacsony lángon (vagy gőz fölött) besűrítve forrpontig főzzük folyamatos keveréssel, miközben hozzáadjuk a kávét, és a kis darabokra aprított csokoládét is. A kész krém legyen sima, egynemű. Kb. 20 perc, míg ez így elkészül.Időnként megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.A vajat kihabosítjuk, majd kanalanként adagolva adjuk hozzá a hideg krémet. Alaposan keverjük ki. A legvégén a habfixálóval és porcukorral kemény habbá vert tejszínt forgatjuk bele.A tésztát elfelezzük, megtöltjük a krémmel, tetejét, oldalát is bevonjuk, végül megszórjuk darált dióval.A krém elkészülhet tejszín nélkül is.Tejszín hozzáadásával közepesen lágy krém lesz, ha valaki így is szilárdabb krémmel szeretné, a kész krémhez adjunk hozzá kb. fél dl vízben kis lángon feloldott 1 evőkanálnyi zselatint. Óvatosan keverjük el először egy kevés mennyiségű krémmel, utána adjuk a többihez, nehogy megcsomósodjon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu