miercuri, 8 mai 2013

Barackos szelet


Hozzávalók:Tésztához:30 dkg liszt,15 dkg Rama margarin,10 dkg porcukor,1 cs sütőpor,2 tojás sárgája.Töltelékhez:50 dkg túró,10 dkg porcukor,2 ek búzadara,2 ek tejföl,1 citrom leve,sárgabarack befőtt.A tetejére:sárgabarack lekvár,2 tojás fehérje,15 dkg cukor,sárgabarack befőtt,olvasztott csoki. Elkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyik felét egy 20*30 cm-es tepsibe nyújtjuk.A túrót összekeverjük a cukorral és a búzadarával, citrom levével és a tejföllel. Rákenjük a kinyújtott lapra, megszórjuk vagdalt barackkal (lehet befőtt  is). Befedjük a másik kinyújtott lappal, majd villával megszurkáljuk.180 fokon tűpróbáig sütjük.Még melegen megkenjük a tetejét a lekvárral. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett felverjük, majd a még meleg süteményre simítjuk. A tetejét vagdalt sárgabarackkal megszórjuk és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu