Hozzávalók:Tésztához:30
dkg liszt,15 dkg Rama margarin,10 dkg porcukor,1 cs
sütőpor,2 tojás sárgája.Töltelékhez:50 dkg túró,10 dkg porcukor,2
ek búzadara,2 ek tejföl,1 citrom leve,sárgabarack befőtt.A
tetejére:sárgabarack lekvár,2 tojás fehérje,15 dkg cukor,sárgabarack
befőtt,olvasztott csoki. Elkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát
elfelezzük, és az egyik felét egy 20*30 cm-es tepsibe nyújtjuk.A túrót
összekeverjük a cukorral és a búzadarával, citrom levével és a tejföllel.
Rákenjük a kinyújtott lapra, megszórjuk vagdalt barackkal (lehet befőtt is). Befedjük a másik kinyújtott lappal, majd
villával megszurkáljuk.180 fokon tűpróbáig sütjük.Még melegen megkenjük a
tetejét a lekvárral. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett felverjük, majd a
még meleg süteményre simítjuk. A tetejét vagdalt sárgabarackkal megszórjuk és
lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu