joi, 9 mai 2013

Mogyorós kinder bueno



Hozzávalók 12 főre;Laphoz:6 tojásfehérje,6 ek cukor,1 ek olaj,2 ek liszt,2 ek darált keksz (vagy zsemlemorzsa),1/2 cs sütőpor,15-20 dkg pirított, aprított,sótlan mogyoró,kb. 20-25 dkg nutella.Krém:1/2 l tej,6 tojássárgája,1 cs vaníliás pudingpor ,3 ek rétesliszt ,10 dkg étcsokoládé,15 dkg margarin,3-4 ek cukor (nálam),2 cs háztartási keksz (valamennyi maradni fog belőle),langyos tej.Tetejére:2 dl tejszín,1/2 cs habfixáló ,csoki reszelve, forgácsolva. elkészítésA krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.A mogyorót egy üres serpenyőbe megpirítjuk kissé, majd durvára vágjuk (jó sok egész is maradhat benne).A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire (33*40) borítjuk, és megszórjuk a mogyoróval.Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a folyós nutellát (mikróba kicsit betesszük).Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukor és margarin habosra kevert elegyét. Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.Az összeállítás pedig a következőképpen néz ki: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, csokis krém.Ha ez kész, hidegre tesszük pár órára, ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.Legvégül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, és ráreszelünk egy kevés csokit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu