Hozzávalók 12
főre;Laphoz:6 tojásfehérje,6 ek cukor,1 ek
olaj,2 ek liszt,2 ek darált keksz (vagy zsemlemorzsa),1/2 cs sütőpor,15-20 dkg
pirított, aprított,sótlan mogyoró,kb. 20-25 dkg nutella.Krém:1/2 l tej,6
tojássárgája,1 cs vaníliás pudingpor ,3 ek rétesliszt ,10 dkg étcsokoládé,15
dkg margarin,3-4 ek cukor (nálam),2 cs háztartási keksz (valamennyi maradni fog
belőle),langyos tej.Tetejére:2
dl tejszín,1/2 cs habfixáló
,csoki reszelve, forgácsolva. elkészítésA
krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük,
lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk,
és így hagyjuk kihűlni.A mogyorót egy üres serpenyőbe megpirítjuk kissé, majd
durvára vágjuk (jó sok egész is maradhat benne).A tojásfehérjéket a cukorral
felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire
(33*40) borítjuk, és megszórjuk a mogyoróval.Előmelegített sütőbe 180 fokon 15
perc alatt megsütjük.Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen
rákenjük a folyós nutellát (mikróba kicsit betesszük).Ha a krém kihűlt,
hozzáadjuk a cukor és margarin habosra kevert elegyét. Megfelezzük, és az egyik
felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.Az összeállítás pedig a
következőképpen néz ki: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz,
sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, csokis krém.Ha ez kész, hidegre
tesszük pár órára, ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.Legvégül a
tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, és ráreszelünk egy kevés csokit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu