Hozzávalók:A tésztához:50
dkg darált háztartási keksz,5 evőkanál kakaópor,3 evőkanál
baracklekvár,1 evőkanál rum,5 dkg vaj,5 evőkanál porcukor,kb
3 dl tej.A krémhez:3 dl tej,3 evőkanál liszt,1 teáskanál
vaníliakivonat,5 evőkanál porcukor,5 dkg vaj,15 dkg
kókuszreszelék.A tetejére:10 dkg étcsokoládé,1 kávéskanál olaj.
Először
a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem ae főzöm. Ha
kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék
kókusszal. A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható
masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es
lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém
felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a
harmadik lappal befedem. Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és
rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva
tálalom.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu