joi, 2 mai 2013

Piramide cu crema ganache



Foi:6 oua,6 lg faina,6 lg zahar,esenta de vanilie.Crema I:600 gr ciocolata amaruie,600 ml frisca.Crema II:300 gr ciocolata alba,300 ml frisca,esenta de vanilie.Glazura:250 gr ciocolata,150 ml frisca,20 gr unt.Foi:Se fac doua foi de rulada astfel:Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar iar galbenusurile cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos .Se cerne faina si se incorporeaza usor .Se imparte in doua si se intinde in doua foi pe hartie de copt .Se coace la foc potrivit.Dupa ce s-au copt se lasa la racit.Crema I si II:Ciocolata se amesteca cu frisca si se pune la foc pe baie de apa pana ce ciocolata se topeste fara a da in fiert .Se lasa la racit cateva ore bune (sau de seara pana dimineata) dupa care se spumeaza cu mixerulpana obtinem o crema bine aerata si foarte fina.Acest procedeu este valabil pentru ambele creme.Fiecare crema o putem aromatiza dupa preferinta fiecaruia.Asamblare:Se unge prima foaie cu un strat subtire de crema amaruie,se aseaza a doua foaie si se preseaza bine.Punem crema de ciocolata amaruie intr-un pos cu dui si trasam pe suprafata prajiturii suluri de crema in pereche doua cate doua lasand spatiu de 1/2 cm intre fiecare pereche.Dupa ce am terminat de trasat sulurile cu crema amaruie turnam deasupra fiecarei perchi de suluri un sul de crema alba astfel obtinand forma piramidelor dorite.Se da la rece pentru o ora dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata ce am obtinut-o amestecand toate ingredientele intr-un vas pe baie de apa pana ce ontinem o glazura fluida.Dupa ce glazura s-a intarit portionam prajitura in mici prajiturele cam de 1,5 cm latime cu ajutorul unui cutit la flacara sau in apa fierbinte si sters foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu