Foi:6 oua,6 lg faina,6 lg zahar,esenta
de vanilie.Crema I:600 gr ciocolata amaruie,600 ml frisca.Crema
II:300 gr ciocolata alba,300 ml frisca,esenta de vanilie.Glazura:250
gr ciocolata,150 ml frisca,20
gr unt.Foi:Se fac doua foi de rulada astfel:Se separa albusurile de
galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar iar galbenusurile cu
2 linguri de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca cele doua compozitii cu
miscari usoare de sus in jos .Se cerne faina si se incorporeaza usor .Se
imparte in doua si se intinde in doua foi pe hartie de copt .Se coace la foc
potrivit.Dupa ce s-au copt se lasa la racit.Crema I si II:Ciocolata se
amesteca cu frisca si se pune la foc pe baie de apa pana ce ciocolata se
topeste fara a da in fiert .Se lasa la racit cateva ore bune (sau de seara pana
dimineata) dupa care se spumeaza cu mixerulpana obtinem o crema bine aerata si
foarte fina.Acest procedeu este valabil pentru ambele creme.Fiecare crema o
putem aromatiza dupa preferinta fiecaruia.Asamblare:Se unge prima foaie
cu un strat subtire de crema amaruie,se aseaza a doua foaie si se preseaza
bine.Punem crema de ciocolata amaruie intr-un pos cu dui si trasam pe suprafata
prajiturii suluri de crema in pereche doua cate doua lasand spatiu de 1/2 cm
intre fiecare pereche.Dupa ce am terminat de trasat sulurile cu crema amaruie
turnam deasupra fiecarei perchi de suluri un sul de crema alba astfel obtinand
forma piramidelor dorite.Se da la rece pentru o ora dupa care se glaseaza in
glazura de ciocolata ce am obtinut-o amestecand toate ingredientele intr-un vas
pe baie de apa pana ce ontinem o glazura fluida.Dupa ce glazura s-a intarit
portionam prajitura in mici prajiturele cam de 1,5 cm latime cu ajutorul unui
cutit la flacara sau in apa fierbinte si sters foarte bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu