joi, 2 mai 2013

Prajitura cu mere mac si crema de vanilie


Ingrediente:Blat:8 albusuri,150 g mac,200g zahar,4 linguri de faina,un praf de copt(10 g),4-5 mere potrivite, 6-7 linguri cu zahar, 50 g unt.Crema:8 galbenusuri,200 g zahar,700 ml lapte,100 g amidon,300 g unt,un baton ile /esenta vanilie.Decor:25 biscuiti,200 ml sirop de cafea(apa, zahar si cafea solubila),200 g glazura de ciocolata.Mod de preparare:Curatam merele de coaja si cotor si le feliem in rondele cat mai subtiri (cu ajutorul unei razatori speciale sau cu cutitul). Le asezam in tava (20/35 cm cu aproximatie) intr-un strat uniform, presaram peste ele zaharul si bucatele mici de unt.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu zaharul iar galbenusurile le lasam deoparte pentru crema.Peste albusurile batute adaugam semintele de mac , incorporam usor dupa care adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.Turnam compozitia de blat in tava peste rondelele de mere si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25 min la foc potrivit ( la cel electric cred ca undeva pe la 180 grade C).Dupa ce s-a racit bine intoarcem blatul punand un platou deasupra si rasturnand cu miscari rapide fiindca merele au lasat zeama. Astfel blatul ramane la baza iar merele deasupra si tot siropul rezultat va insiropa usor blatul.Cat blatul sta la cuptor pregatim crema.Galbenusurile ramase se amesteca bine cu zaharul si, amidonul si se subtiaza cu putin lapte rece.Restul de lapte sa pune la fiert, intr-un vas cu peretii grosi sau un ceaunel, impreuna cu semintele din batonul de vanilie dar si batonul in sine .Cand laptele da in fiert, inlaturam batonul si il turnam peste compozitia de ou amestecand continuu.Compozitia rezultata o turnam din nou in vas si fierbem amestecand pana ce se ingroasa. Lasam la racorit dupa care incorporam in ea untul la temperature camerei cu ajutorul mixerului.Intindem crema peste stratul de blat si mere, punem deasupra ei un rand de biscuiti pe care ii stropim cu siropul de cafea. Dupa ce siropul a patruns in biscuiti glasam prajitura cu glazura de ciocolata Inainte de a fi portionata se tine la rece timp de 4-5 ore sau de seara pana dimineata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu