joi, 9 mai 2013

PRAJITURA PUNCH



INGREDIENTE:blaturi:9 oua,9 linguri zahar,9 linguri faina,apa,praf de copt,colorant rosu.Sirop:200 ml sirop capsuni,200 ml ceai cu esenta de rom,200 ml sirop de soc,6 linguri rom,1 sticluta esenta punch,2 borcane a 370 g gem de afine facut in casa,colorant alimentar rosu.Glazura:300 g zahar pudra,1 lingura esenta punch,1 lingura rom,zeama de la 1/2 lamaie,apa colorant rosu. MOD DE PREPARARE:Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 ua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa).Galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.Albusurile cu un praf de sare le batem bine, bine.La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pina se coace blatul cam 20-25 de minute. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.In doua dintre blaturi punem colorant rosu si pe al treilea il lasam galben.Tava cu dimensiunile de 25 X 38 cm .Cat timp coacem un blat, il facem pe celalalt.Facem trei siropuri astfel:primul: 100 ml sirop de capsuni se amesteca cu ceaiul cu rom si mai adaugam 2 linguri rom, 1 lingurita esenta punch si colorant rosu.al doilea: la fel ca primulal treilea: siropul de soc cu 2 linguri rom , o lingurita esenta punch se amesteca. Fara colorant.Dupa ce toate sunt gata , trecem la asamblarea prajiturii.Pe un platou asezam primul blat rosu si il insiropam cu primul sirop.Ungem acest blat cu grija cu gem de afine moale9 eu am lasat afinele intregi si s-a imbibat prea tare in blat, deci facem o pasta moale din gem si o intindem subtire)Asezam deasupra blatul galben, il insiropam cu siropul al treilea, apoi ungem blatul cu gem, in strat subtire.Asezam al treilea blar ( rosu) deasupra si il insiropam cu siropul al doilea.Punem deasupra hartie de copt, asezam o greutate deasupra si lasam la rece cateva ore.Apoi preparam glazura :  zaharul pudra il amestecam cu romul , aroma de punch si zeama de lamaie. Amestecam bine sa se omogenizeze.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem o glazura nici prea moale nici prea groasa. Turnam glazura peste prajitura si o nivelam.Adaugam glazura in doua ture.Dam la rece prajitura pina a doua zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu