INGREDIENTE:blaturi:9
oua,9 linguri zahar,9 linguri faina,apa,praf de
copt,colorant rosu.Sirop:200 ml sirop capsuni,200 ml ceai
cu esenta de rom,200 ml sirop de soc,6 linguri rom,1
sticluta esenta punch,2 borcane a 370 g gem de afine facut in casa,colorant
alimentar rosu.Glazura:300 g zahar pudra,1 lingura esenta punch,1
lingura rom,zeama de la 1/2 lamaie,apa colorant rosu.
MOD
DE PREPARARE:Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi
de pandispan( 3 ua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de
copt si 1 lingura apa).Galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine
cu mixerul 3 minute.Albusurile cu un praf de sare le batem bine, bine.La
galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu
praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute
spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se
omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de
albusuri si procedam la fel.Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si
unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.Il dam
la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pina se coace blatul cam 20-25 de
minute. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor
si il lasam sa se raceasca in forma.In doua dintre blaturi punem colorant rosu
si pe al treilea il lasam galben.Tava cu dimensiunile de 25 X 38 cm .Cat timp
coacem un blat, il facem pe celalalt.Facem trei siropuri astfel:primul: 100 ml
sirop de capsuni se amesteca cu ceaiul cu rom si mai adaugam 2 linguri rom, 1
lingurita esenta punch si colorant rosu.al doilea: la fel ca primulal treilea:
siropul de soc cu 2 linguri rom , o lingurita esenta punch se amesteca. Fara
colorant.Dupa ce toate sunt gata , trecem la asamblarea prajiturii.Pe un platou
asezam primul blat rosu si il insiropam cu primul sirop.Ungem acest blat cu
grija cu gem de afine moale9 eu am lasat afinele intregi si s-a imbibat prea
tare in blat, deci facem o pasta moale din gem si o intindem subtire)Asezam
deasupra blatul galben, il insiropam cu siropul al treilea, apoi ungem blatul
cu gem, in strat subtire.Asezam al treilea blar ( rosu) deasupra si il
insiropam cu siropul al doilea.Punem deasupra hartie de copt, asezam o greutate
deasupra si lasam la rece cateva ore.Apoi preparam glazura : zaharul pudra il amestecam cu romul , aroma
de punch si zeama de lamaie. Amestecam bine sa se omogenizeze.Adaugam apa putin
cate putin pina obtinem o glazura nici prea moale nici prea groasa. Turnam
glazura peste prajitura si o nivelam.Adaugam glazura in doua ture.Dam la rece
prajitura pina a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu