Hozzávalók: 4 személyre:4
tojás,1 dl kávé,30 dkg porcukor,10 dkg darált dió,20
dkg finomliszt,1 csomag
sütőpor,zsír,15 dkg margarin,2 evőkanál kakaópor.Krém:
4 dl tej,1 csomag vaníliás pudingpor, 3 tojássárgája,25
dkg margarin,25 dkg porcukor.Elkeszites.A tésztához a
tojássárgájákat a hideg feketekávéval és a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a
lisztet, a darált diót, a sütőport és a tojásfehérjékből felvert habot.
Kizsírozott, lisztezett tepsiben, 160 fokos sütőben 25 perc alatt készre
sütjük. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára. A 15 dkg margarint kikeverjük a
kakaóval, és mázként rásimítjuk a krém tetejére.Krém:A krémhez a tejet
hidegen elkeverjük a vaníliás pudingporral és a tojássárgájákkal, majd sűrűre
főzzük. Amíg hűl, a margarint és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a
hideg krémhez, majd jó habosra kavarjuk habverővel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu