A
tésztához:
- 3 tojás
- 1,5 dl cukor
- 2 dl liszt (ebből 1 ek kakaópor)
- csipetnyi só
- 3 ek napraforgó olaj
- fél kk szódabikarbóna
A kávés
krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 ek tej
- 4-5 ek porcukor (izlés szerint)
- 2 tetézett tk nescafé (instant kávéporral is helyettesíthető)
- 25 dkg mascarpone
A habhoz:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- porcukor ízlés szerint (kb 2 ek)
Elkészítése:
A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen. Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt 24×34 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztát.
A darabokra tördelt étcsokit a tejjel gőz felett megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot és a kávét. Simára keverjük. Ha kihűlt, a mascarpone-val is elkeverjük.
A kávés krémet rákenjük a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk. Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.
A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen. Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt 24×34 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztát.
A darabokra tördelt étcsokit a tejjel gőz felett megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot és a kávét. Simára keverjük. Ha kihűlt, a mascarpone-val is elkeverjük.
A kávés krémet rákenjük a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk. Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu