1 lingura gelatina
6 linguri apa
1 lingura margarina
2 linguri miere
zahar pudra cat intra (incepem cu 300-400 g)
6 linguri apa
1 lingura margarina
2 linguri miere
zahar pudra cat intra (incepem cu 300-400 g)
Punem gelatina si apa pe baie de abur iar
cund sunt calde adaugam margarina si mierea. Amestecam pana se topesc.
Punem siroul rezultat intr-un castron si adaugam 300-400 g zahar pudra. Trebuie sa fie zahar pudra din comert, nu cel facut in casa, pentru ca zaharul din comert contine si amidon. Amestecam bine si tot adaugam zahar pana se ingroasa pasta. Rasturnam pe masa si framantam, adaugand zahar pudra, pana nu se mai lipeste de masa si devine elastic ca un aluat. Infoliem pasta si o dam la frigider. Eu am lasat-o tot peste noate.
A doua zi am scos pasta din frigider, cu 1-2 ore inainte de a orna tortul.
Inainte de a orna pasta trebuie framantata foarte bine, pana devine elastica, altfel ea va crapa.
Ungem tortul cu un strat subtire de unt si apoi ornam dupa preferinte.
Punem siroul rezultat intr-un castron si adaugam 300-400 g zahar pudra. Trebuie sa fie zahar pudra din comert, nu cel facut in casa, pentru ca zaharul din comert contine si amidon. Amestecam bine si tot adaugam zahar pana se ingroasa pasta. Rasturnam pe masa si framantam, adaugand zahar pudra, pana nu se mai lipeste de masa si devine elastic ca un aluat. Infoliem pasta si o dam la frigider. Eu am lasat-o tot peste noate.
A doua zi am scos pasta din frigider, cu 1-2 ore inainte de a orna tortul.
Inainte de a orna pasta trebuie framantata foarte bine, pana devine elastica, altfel ea va crapa.
Ungem tortul cu un strat subtire de unt si apoi ornam dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu