joi, 10 ianuarie 2013

PRAJITURA SOMLOI


INGREDIENTE

·         Blatul de vanilie:
·         oua
·         1lg.de apa fierbinte
·         4 lg.de faina alba
·         4 lg.de zahar

·         3/4 picaturi de esenta de vanilie
·         1/2 lingurita praf de copt
·         1 praf de sare
·         Blatul de cacao:
·         3 oua
·         1 lg.apa fierbinte
·         3 lg.de faina
·         1 lg.cacao
·         4 lg.de zahar
·         1/2 lingurita praf de copt
·         1 praf de sare
·         Blatul de nuca:
·         3 oua
·         1 lg.de apa fierbinte
·         3 lg.de zahar
·         3 lg.de faina
·         1 lg.de nuca
·         1/2 lingurita praf de copt
·         1 praf de sare
·         Crema:
·         800 ml lapte
·         o esenta de vanilie
·         300 g zahar
·         150g faina
·         3 oua
·         Siropul:
·         100ml apa
·         50g zahar
·         1 esenta de rom
·         Pt.decor:
·         miez de nuca
·         friscaCOMENTEAZA
MOD DE PREPARARE
Blatul de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, esenta de vanilie dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la copt la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute.
Blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul  si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, cacaoa, dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute.
Blatul de nuca: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana cand devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte. Nuca macinata si faina amestecata cu praf de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor 15-20 de minute.
Crema: Separam ouale. Intr-o cratita inalta amestecam galbenusurile cu 150 g zahar, faina si esenta de vanilie. Adaugam laptele si dam la foc amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase, pana cand se ingroasa crema. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga in crema usor calduta.
Siropul: Topim apa impreuna cu zaharul si esenta de rom.
Asamblarea: Asezam blatul de vanilie pe o tava. il insiropam, adaugam 1/3 din crema. Presaram nuca macinata, adaugam blatul de cacao, insiropam, intindem a doua parte din crema, nuca macinata, blatul de nuca, insiropam, restul de crema si presaram din nou nuca macinata.
Decoram cu frisca si ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu