INGREDIENTE
·
Blatul de vanilie:
·
1lg.de apa fierbinte
·
4 lg.de faina alba
·
4 lg.de zahar
·
1/2 lingurita praf de copt
·
1 praf de sare
·
Blatul de cacao:
·
3 oua
·
1 lg.apa fierbinte
·
3 lg.de faina
·
1 lg.cacao
·
4 lg.de zahar
·
1/2 lingurita praf de copt
·
1 praf de sare
·
Blatul de nuca:
·
3 oua
·
1 lg.de apa fierbinte
·
3 lg.de zahar
·
3 lg.de faina
·
1 lg.de nuca
·
1/2 lingurita praf de copt
·
1 praf de sare
·
Crema:
·
800 ml lapte
·
o esenta de vanilie
·
300 g zahar
·
150g faina
·
3 oua
·
Siropul:
·
100ml apa
·
50g zahar
·
1 esenta de rom
·
Pt.decor:
·
miez de nuca
·
friscaCOMENTEAZA
MOD DE
PREPARARE
Blatul de vanilie: Separati
albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam
zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa
fierbinte, esenta de vanilie dupa care faina amestecata cu praful de copt si
turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la copt la
cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute.
Blatul de cacao: Separati albusurile de
galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul
si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte,
cacaoa, dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava tapetata
cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute.
Blatul de nuca: Separati albusurile de
galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si
mixam pana cand devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte.
Nuca macinata si faina amestecata cu praf de copt. Se toarna intr-o tava
tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor 15-20 de minute.
Crema: Separam ouale. Intr-o cratita inalta amestecam
galbenusurile cu 150 g zahar, faina si esenta de vanilie. Adaugam laptele si
dam la foc amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase, pana cand se ingroasa
crema. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga in crema usor calduta.
Siropul: Topim apa impreuna cu zaharul si esenta de rom.
Asamblarea: Asezam blatul de vanilie pe o tava. il insiropam,
adaugam 1/3 din crema. Presaram nuca macinata, adaugam blatul de cacao,
insiropam, intindem a doua parte din crema, nuca macinata, blatul de nuca,
insiropam, restul de crema si presaram din nou nuca macinata.
Decoram cu frisca si ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu