INGREDIENTE
·
85 g unt ( eu am folosit margarina rama,ma impac bine cu ea)
·
1 lingurita ness ( care se dizolva in 1/2 lingura apa fierbinte)
·
100 g zahar
·
1 fiola esenta vanilie
·
2 oua
·
1/2 cana faina
·
un varf cutit cu sare
·
1/2 cana miez de nuca
·
CREMA
·
150 g crema de branza Almette cu smantana
·
40 g unt moale( margarina rama)
·
100 g zahar pudra
·
1/2 fiola esenta vanilie
·
1/2 lingurita scortisoara
·
GLAZURA
·
80 g ciocolata amaruie
·
20 g unt
·
50 ml frisca lichida
·
2 lingurite ness ( dizolvate in 1/2 lingura apa fierbinte)
·
Optional,ornat cu frisca
MOD DE PREPARARE
BLATUL:Se
topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia
devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale,
pe rand, mixand pana compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea
si se adauga miezul de nuca taiat mai mare. Aluatul se intinde in tava (tava
mai mica decat cea obisnuita, nu stiu sa va zic dimensiunile, dar exista un set
de trei tavi, folositi tava mijlocie) si se da la cuptorul incalzit, cca 25
minute.
CREMA
:Se amesteca bine toate ingredientele pana devin omogene si
se intind peste blatul racit. Se da la rece cca 1 ora. Apoi se glazureaza cu
combinatia de ciocolata, unt, frisca, ness, toate pe baie de abur.
Optional
se orneaza cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu