joi, 10 ianuarie 2013

Tiramisu


Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás, 
3 cs.vaníliás cukor, 
3 ek.k.cukor, 
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt), 
1-2 evőkanál martini vagy konyak, 
kb.40 db babapiskóta, 
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé, 
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak. 
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá. 
Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.

Tanácsok:
Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.) 
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu