Tiramisu
Hozzávalók:
4 nagyon friss
tojás,
3 cs.vaníliás
cukor,
3 ek.k.cukor,
50 dkg mascarpone
(natúr tjszínes krémsajt),
1-2 evőkanál
martini vagy konyak,
kb.40 db
babapiskóta,
a piskóta
áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál
kristálycukor,egy kupica konyak.
a tetejére:2-3
ek.cukrozatlan kakaópor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját
a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza
kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a
martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és
lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a
cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány
másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy
rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi
krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben
kb.fél órá át állni hagyjuk.
Tanácsok:
Fontos,hogy a
sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra
sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és
keverjük a krémhez.)
A rumot rumaromával
is helyettesíthetjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu