Battenberg süti
Hozzávalók:
15 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
3 simára kevert
tojás,
1 cs. vaníliás
cukor,
1/2 sütőpor,
6 dkg darált
mandula,
22 dkg liszt,
kevés meggylé,
málnaszörp vagy pár csepp piros ételfesték, vagy 2 dkg keserű kakaópor, ha
kakaós változatát szeretnénk,
sárgabaracklekvár,
fehér marcipán a
bevonáshoz.
Elkészítés:
Egy közepes, kb.
30x25 cm tepsit olv. vajjal kikenünk, sütőpapírt fektetünk bele. Keményre
hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe
jön majd a kétszínű piskóta. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan
hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a van. cukrot is. A lisztet
összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A
felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre
megszinezzük és a tepsi másik felébe öntjük. Előmelegített sütőben készre
sütjük a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük. Mindkét színű tésztát
hosszában két -két csíkra felvágjuk / vagy háromba, attól függően, hogy milyen
magasra sült meg a tészta /. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp
pálinkával ízesítjük. Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé
egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot melyet baracklekvárral ragasztunk
össze. Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban. Az egészet
bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt (kb. 30-40
dkg) szépen ráhelyezzük, eligazítjuk.
Felicitari pt prajituri sunteti foarte talentata, cum as putea sa le traduc pt ca calculatorul nu le traduce bine in romana?
RăspundețiȘtergere