marți, 25 septembrie 2012

Citromszelet


Hozzávalók:  30 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg zsír (vagy 6 dkg margarin), 1 csomag vaníliás cukor, 3 evő;kanál kristálycukor, 0,5 dkg szalakálé.
Mindezt tejjel összegyúrni olyan keménnyé, mint a bejgli tésztát. Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi vastagságúra. Világosra sütjük sütő;lemezen (vagy a tepsi alján). Az utolsó lapot meghintjük porcukorral.
Krémje:evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor. Simára keverni és sűrű péppé főzzük. 12 dkg porcukrot és 12 dkg vajat habosra keverünk, és a kihült péphez hozzákeverjük. 1 db citrom héjával és levével ízesítjük.  Ehhez még + 0,5 liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot hozzáfőzünk. (Ha megkentem a lapokat, én teszek a tetejére 1 tepsit + 1-2 kg súlyt , és másnap szelhető!)
Tetejét csoki mázzal is lekenhetjük. Úgy még ünnepélyesebb is:                                  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu