marți, 25 septembrie 2012

Turorudi szelet



A tésztához:
8 dkg vaj,2 egész tojás,15 dkg cukor,25 dkg liszt,1 kk szalalkáli
A töltelékhez: 50 dkg túró ,25 dkg margarine,25 dkg cukor,reszelt citromhéj,2 cs vaníliás cukor
Csokimáz: 12 dkg porcukor,6 ek forró víz,3 dkg vaj,3 dkg kakaópor
Elkészítés  A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán kisütjük. (A tepsi mérete 26 x 36 cm, a sütési hő pedig 170 fok/ légkeverés.)A töltelék alapanyagait összekeverjük, majd a kisütött két tésztalap közé töltjük.A csokimázhoz a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, majd teszünk bele 6 evőkanál forró vízet, és végül a vajat. Jól összedolgozzuk és a süti tetejét bevonjuk vele.Fonos, hogy a sütit csak másnap szabad szeletelni, mert a tésztának meg kell puhulnia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu