marți, 25 septembrie 2012

Isteni szelet


Tésztához:
5 tojássárgája
20 dkg porcukor
10 ek langyos víz
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
Krémhez:
20 dkg puha margarine,20 dkg porcukor,2 dl tej,2 ek liszt,
1 cs vaníliás cukor,10 dkg darált dió,1 ek kakaópor,1/2 citrom leve,1-2 ek rum
Tojáshabhoz:
5 tojásfehérje,25 dkg porcukor,tortadara
Tészta elkészítése:
A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük.
Kanalanként hozzáadjuk a  langyos vizet, majd a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát,
és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Krém elkészítése:
A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral. 
Hűlni hagyjuk.A margarint a porcukorral habosra keverünk, elkeverjük a kihűlt péppel.
Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet,
és 1-2 ek rumot (ezt lehet ízlés szerint).
Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
Tojáshab elkészítése:
A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverünk.
Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük. Végül tortadarával megszórjuk.
Fontos, hogy másnap szeleteljük!sütési hőfok: 175 °C sütési mód:
hőlégkeveréses.tepsi mérete: 36x27 cm.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu